Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
 
Presedintele Institutiei Supreme de Audit a Republicii Albania in vizita la Bucuresti
Redactia
 
Actualitate, NR. 19 - Octombrie 2018
 Presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, Mihai Busuioc, a primit o delegatie a Institutiei Supreme de Audit a Republicii Albania, condusa de omologul sau, Bujar Leskaj.
In contextul necesitatii consolidarii relatiilor bilaterale si a facilitarii schimbului de experienta si de bune practici, oficialii celor doua Institutii Supreme de Audit au discutat despre organizarea si functionarea acestora in vederea implementarii acordului de cooperare intre Curtea de Conturi a Romaniei si Institutia Suprema de Audit a Republicii Albania, prilej cu care s-a semnat un Plan de Actiune pentru perioada 2018-2020.
„Astfel de intalniri vin sa intareasca relatiile dintre Institutiile Supreme de Audit si reprezinta o oportunitate pentru a impartasi cu colegii nostri din alte tari experiente, idei si solutii pe care le identificam in activitatea noastra. Am gasit in omologii nostri deschidere catre reforma, inovare si modernizare a activitatii de audit, bazata pe principiile standardelor internationale de audit ale EUROSAI si INTOSAI. Sper sa avem succes in colaborarea noastra prin Planul de Actiune comun pe care l-am semnat alaturi de domnul presedinte Bujar Leskaj si sa fim, de asemenea, un model de buna practica pentru alte institutii din Romania si Albania”, a fost mesajul presedintelui Curtii de Conturi a Romaniei.
La randul sau, presedintele Bujar Leskaj a salutat deschiderea catre modernizare si dialog a Curtii de Conturi a Romaniei si a subliniat importanta unei colaborari constante si constructive la nivelul Institutiilor Supreme de Audit: „Apreciez in mod deosebit intalnirea pe care am avut-o cu domnul presedinte Mihai Busuioc si cred ca Planul de Actiune pe care l-am semnat va intari colaborarea dintre cele doua Institutii Supreme de Audit din tarile noastre. In institutia pe care o conduc deviza care ne reprezinta activitatea este: SAI Albania in slujba cetatenilor. Consider ca Institutiile Supreme de Audit ar trebui sa reprezinte agenti ai schimbarii si promotori de dezvoltare economica.”
Prin semnarea Planului de Actiune, cele doua institutii isi propun realizarea unor obiective de interes comun care vor viza schimbul de manuale, proceduri, materiale si metode de informare profesionala pentru diferite tipuri de audit, vizite de studiu in scopul schimbului de experienta, precum si desfasurarea unui audit de performanta comun intr-un domeniu de interes reciproc.
Delegatia Institutiei Supreme de Audit a Republicii Albania a efectuat o vizita oficiala in Romania, in perioada 17 – 20 septembrie a.c., la invitatia presedintelui Curtii de Conturi a Romaniei, domnul Mihai Busuioc.

Sursa: www.curteadeconturi.ro

 
  Alte titluri din categoria "Actualitate"


Simpozion romano-albanez. In memoriam Gjergj Kastrioti Skanderbeg. 550 de ani de la moartea eroului national al albanezilor

Identitate si etnicitate albaneza in conferinta universitara din Bucuresti

Uimitorul Turn Babel. 26 septembrie - Ziua Europeana a Limbilor 
 CUPRINSUL REVISTEI
 NR. 19
 

  Actualitate


  Istorie

  Cultura

  Literatura

  Spiritualitate

  Interviu

  Caleidoscop

Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising