Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
 
Identitate si etnicitate albaneza in conferinta universitara din Bucuresti
Luan Topciu
 
Actualitate, NR. 19 - Octombrie 2018
 Departamentul de Filologie Rusa si Slava al Facultatii de Limbi si Literaturi Straine si Universitatea Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Slavistilor din Romania, Uniunea Democratica a Slovacilor si Cehilor din Romania si Uniunea Ucrainenilor din Romania, a organizat si in acest an conferinta internationala „Slavistii la centenarul Marii Uniri – Slavistica romaneasca si dialogul culturilor”, care a avut loc in Bucuresti, in zilele de 21 si 22 septembrie.
Evenimentul se constituie intr-o manifestare de mare amploare, la care participa profesori universitari si cercetatori stiintifici de renume atat din tara, cat si din strainatate – Albania, Bosnia, Bulgaria, Cehia, Franta, Germania, Israel, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria. Conferinta a continut cele trei sectiuni clasice – literatura, lingvistica, mentalitati.
In cadrul acestei conferinte a participat si profesorul albanez de la Universitatea Fan Noli din Korcea, Neli Naço, la sectiunea „Mentalitati”, cu prelegerea intitulata Identitate si etnicitate albaneza. In comunicarea sa, prof. Naço a mentionat faptul ca, desi albanezii nu fac parte din familia popoarelor slave, si nici limba albaneza nu este o limba slava, sunt prezente numeroase legaturi si interferente culturale, lingvistice si de mentalitate intre albanezi si popoarele slave invecinate. Abordand subiectul pe plan comparativ, profesorul universitar din Korcea a adus argumente istorice, antropologice, filologice, lingvistice, bazand-se in special pe sursele straine despre Albania si albanezi. Comunicarea sa a trezit interesul participantilor si a colegilor universitari din aceasta conferinta. Moderatorul sectiunii a fost conf. univ. dr. Sorin Paliga, profesor al Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din Bucuresti.

 
  Alte titluri din categoria "Actualitate"


Uimitorul Turn Babel. 26 septembrie - Ziua Europeana a Limbilor

Presedintele Institutiei Supreme de Audit a Republicii Albania in vizita la Bucuresti

Simpozion romano-albanez. In memoriam Gjergj Kastrioti Skanderbeg. 550 de ani de la moartea eroului national al albanezilor 
 CUPRINSUL REVISTEI
 NR. 19
 

  Actualitate


  Istorie

  Cultura

  Literatura

  Spiritualitate

  Interviu

  Caleidoscop

Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising