ALAR: ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA
      Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
Istoricul ALAR


La 30 iunie 1999, la Craiova a fost infiintata Asociatia Liga Albanezilor din Romania (ALAR).


La 30 iunie 1999, la Craiova a fost infiintata Asociatia Liga Albanezilor din Romania (ALAR) - persoana juridica romana, neguvernamentala fara scop lucrativ, infiintata in vederea reprezentarii publice, promovarii si ocrotirii intereselor etniei albaneze din Romania. ALAR se preocupa prin actiunile sale de pastrarea identitatii etnice a acestei comunitati care, traind aici, a considerat Romania singura ei patrie si tot ceea ce lucreaza este spre pastrarea spiritualitatii albaneze, care face parte integranta din tezaurul culturii romanesti.

La 26 noiembrie 2000, Asociatia Liga Albanezilor din Romania a castigat alegerile parlamentare, devenind si membra a Consiliului Minoritatilor Nationale din Romania, din cadrul Departamentului pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei.

La 28 noiembrie 2004, ALAR castiga din nou alegerile parlamentare. Din 2000 si pana in prezent (2006) deputatul minoritatii albaneze si presedinte al Asociatiei Liga Albanezilor din Romania este doamna prof. Oana Manolescu, director al revistei culturale a ALAR "Prietenul albanezului", organul de presa al ALAR, lansata in noiembrie 2001. In martie 2006 revista ajunge la numarul 53.

Revista face mai bine cunoscute cultura si traditiile albaneze din Albania si Romania in randurile cititorilor romani, oglindeste evenimentele importante ale legaturilor intre popoarele roman si albanez, asemanarile lor spirituale. Ea reflecta aspectele cele mai importante din viata organizatiei, a comunitatii, aspecte istorice, culturale, spiritualitatea, etnografia celor doua popoare - roman si albanez. 
  Cine Suntem

Istoricul ALAR

La 30 iunie 1999, la Craiova a fost infiintata Asociatia Liga Albanezilor din Romania (ALAR).

Activitatea ALAR

Fiind continuatoarea societatilor culturale de la inceputul sec. XX, Asociatia Liga Albanezilor din Romania isi indeplineste menirea de a mentine si promova identitatea etnica a albanezilor din Romania.

 
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising