Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
 
Cupa Diversitatii la fotbal - editia a IV-a
Corina Petria
 
Actualitate, NR. 18 - Septembrie 2018
 Oradea a gazduit, in perioada 7-9 septembrie, campionatul de fotbal al minoritatilor nationale din Romania, sub titulatura „Cupa diversitatii”, turneu ajuns deja la a patra editie. Ca in fiecare an, competitia a fost organizata de catre Departamentul pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei, in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal, si a adus la start echipe reprezentative ale tuturor minoritatilor nationale.
Asociatia Liga Albanezilor din Romania a participat si la aceasta editie a „Cupei diversitatii”, la sectiunea seniori, cu o echipa coordonata de catre Gheorghe Marica. Din pacate, formatia noastra s-a vazut nevoita sa paraseasca turneul inca din faza grupelor, dupa trei partide foarte grele in fata echipelor reprezentative ale elenilor, rusilor lipoveni si rutenilor. Cu toate acestea, coordonatorul ALAR este optimist; la intoarcerea de la Oradea, Gheorghe Marica a precizat ca echipa este inca in formare si ca, anul viitor, rezultatele vor fi cu siguranta mai bune: „Am intalnit formatii foarte puternice, alcatuite din fosti jucatori profesionisti. In aceste conditii, pentru echipa noastra era foarte greu sa obtina rezultate spectaculoase. Cu toate acestea, am avut multe momente bune de joc, am aratat ca putem sa ne luptam de la egal la egal cu adversarii nostri, iar acest lucru ne da incredere pentru editiile viitoare”.
Prin turneul anual de fotbal, organizat acum la Oradea, Departamentul pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei isi propune sa combata xenofobia si discriminarea etnica prin intermediul sportului. La turneul bihorean din acest an a existat, pentru prima data, si o sectiune dedicata echipelor de juniori, iar la partide a asistat si doamna Lacziko Enikő Katalin, secretarul de stat care coordoneaza activitatea DRI. Competitia seniorilor a fost castigata, la fel ca in anul 2017, de catre echipa minoritatii nationale croate, reprezentanta a unei natiuni de top in fotbal, dovada in acest sens fiind locul secund ocupat de „nationala” Croatiei la campionatul mondial din Rusia.

 
  Alte titluri din categoria "Actualitate"


ProEtnica 2018. Sarbatorim impreuna!

Cerbul de aur a plecat la Tirana

ALAR la Bookfest Cluj-Napoca

Masini romanesti la Tirana 
 CUPRINSUL REVISTEI
 NR. 18
 

  Actualitate


  Istorie

  Cultura

  Literatura

  Spiritualitate

  Interviu

  Caleidoscop

Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising