Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
 
Cerbul de aur a plecat la Tirana
Luiza Qerreti
 
Actualitate, NR. 18 - Septembrie 2018
 La 50 de ani de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, marele trofeu ajunge la Tirana. Inis Neziri a reusit sa cucereasca juriul, care a decis sa-i acorde marele premiu: trofeul Cerbul de Aur 2018 si cecul in valoare de 25.000 de euro. Trofeul Cerbul de Aur este placat cu aur, cantareste aproape 5 kilograme si are o inaltime de 25 de centimetri. Tanara din Albania a cantat piesa proprie „Piedestal“ si cantecul romanesc „Dau viata mea pentru o iubire“, piesa care in anul 1996 ii aducea si Monicai Anghel Cerbul de Aur. In varsta de doar 17 ani, Inis a fost extrem de emotionata si a declarat ca aceasta victorie este cea mai importanta din cariera sa. „Vreau sa multumesc Televiziunii Romane pentru ocazia de a participa la Festival ca reprezentant al tarii mele. Victoria din aceasta seara, in fata unor concurenti atat de buni, este o experienta incredibila. A fost o competitie extraordinara, un moment de rascruce in cariera mea. Dedic aceasta victorie familiei si echipei mele“, a declarat artista albaneza.
La editia din acest an, juriul a fost format din Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin si Luminita Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderas din Republica Moldova si Madalin Voicu (Romania). Ocupantii locurilor 1, 2 si 3 au primit cate o statueta de aproximativ 3 kilograme si 21 de centimetri, placata cu aur, argint, respectiv bronz. Premiul I i-a revenit belgianului Olivier Kaye, care a impresionat cu interpretarea melodiilor „Sa nu-mi iei niciodata dragostea“ (din repertoriul lui Dan Bittman) si „Goodbye Philadelphia“. Pe langa trofeul Cerbul de Aur placat cu aur, cantaretul din Belgia a fost si preferatul spectatorilor si telespectatorilor, fiind recompensat si cu Premiul publicului. Locul secund, un trofeu placat cu argint, i-a revenit cantaretei Antonia Gigovska, din Macedonia, care a prezentat piesele „Cat de frumoasa esti“ si „And I’m Telling You“. Podiumul a fost completat de Kelly Joyce din Franta, care a primit un trofeu placat cu bronz. Cantareata a ales celebra piesa romaneasca „Of, inimioara“ si „Rendez-vous“.
Inis Neziri are 17 ani si s-a nascut la 12 ianuarie 2001 la Tirana, Albania.
A cantat de cand a invatat sa vorbeasca, dar cariera sa muzicala a inceput oficial pe cand avea 12 ani. A participat la concursul „Gjeniu i Vogel 5”, unde a castigat primul premiu. In 2013 a fost protagonista unui musical, “We will rock you”, unde Inis a interpretat aproape toate melodiile celebrei trupe Queen. Din 2013 a inceput sa participe la programele Gala Night de la TV Klan si RTSH, in fiecare an. In 2015, a fost invitat special la Festivali i Kenges 54, cel mai mare si cel mai important eveniment al anului. A cantat doua piese de concurs Eurovision, numite “A million voices“ si “Euphoria“. Dupa o mica pauza, in 2017 Inis a decis sa faca un pas foarte important in cariera sa muzicala. A participat la Festivali i Kenges 56 cu melodia compozitie proprie „Piedestal” si a fost cel mai tanar concurent (16 ani). ”Pot spune ca a fost un adevarat succes pentru mine, fiindca toata presa nationala si internationala si bloggerii m-au sustinut enorm si m-au considerat castigatoare. La acest festival am ocupat locul al III-lea, dar exista asteptari din partea celorlalti sa mai concurez si la editiile urmatoare si sa incerc sa reprezint Albania la Euro­vision, anul viitor”, povesteste Inis.

 
  Alte titluri din categoria "Actualitate"


Cupa Diversitatii la fotbal - editia a IV-a

Masini romanesti la Tirana

ALAR la Bookfest Cluj-Napoca

ProEtnica 2018. Sarbatorim impreuna! 
 CUPRINSUL REVISTEI
 NR. 18
 

  Actualitate


  Istorie

  Cultura

  Literatura

  Spiritualitate

  Interviu

  Caleidoscop

Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising