Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
 
Albanezi celebri: artistul fotograf Fadil Berisha
Luiza Qerreti
 
Caleidoscop, NR. 19 - Octombrie 2018
 Albanezii sunt un popor putin numeros, dar deosebit de talentat. Iar lucrul acesta nu-l spunem doar noi, ci o fac cele mai serioase surse si statistici mondiale. Multi dintre ei exceleaza in arta, cultura si sport, iar cei care ajung pe meridiane straine si se pregatesc cu maestri ai genului devin de multe ori celebri. Un asemenea artist este Fadil Berisha. Nascut in Kosova, in 1960, el este un artist fotograf albano-american, naturalizat si stabilit in Statele Unite, la New York. A emigrat in America impreuna cu familia sa la noua ani. Crescand, avea sa-si descopere marea dragoste a vietii sale: arta fotografiei. Berisha n-a fost singurul albanez care s a dedicat si a atins celebritatea peste ocean. Mult inaintea sa, aici avea sa ajunga un alt albanez, cunoscutul Gjon Mili, un mare creator si inovator in aceasta arta. Inainte de sosirea in Statele Unite, familia lui Berisha s-a stabilit pentru o perioada in Italia. Cativa ani mai tarziu, ajuns la New York, a studiat la Institutul de Tehnologie a Modei, unde s-a specializat in design si fotografie de moda. Dupa facultate, tanarul artist fotograf s-a perfectionat alaturi de un maestru al fotografiei artistice, Donna DeMari, perioada care i-a stabilit pentru totdeauna destinul. Valurile vietii l-au purtat din nou in Italia, unde a lucrat ca stilist de moda timp de un an si s-a specializat alaturi de cele mai cunoscute personalitati din domeniu. Intorcandu-se la New York, in 1982, si-a inceput adevarata sa cariera de succes ca fotograf de moda si frumusete. Alaturi de profesia sa de fotograf, Fadil a avut o sustinuta activitate de filantrop si manager umanitar, de creator si editor. In cei 35 de ani de cariera, el a lucrat cu artisti si realizatori celebri, precum Halle Berry, Roger Federer, Sharon Stone, Tyra Banks, Martha Stewart, Kris Jenner, Michael Bublé, Nick Jonas, Marla Maples, Rick Fox, Robin McGraw si Clive Davis. Opera sa a fost difuzata pe retele precum MTV, CW, NBC, CBS, CNN si National Geographic.
Aducand un spirit nou si proaspat in lumea fotografiei de arta, opera sa a fost multiplicata intr-o serie de publicatii influente atat interne, cat si internationale, cum ar fi revistele New You, Vogue, InStyle, Cosmopolitan, Glamour, Elle, Bazar, V si Nylon.
Fadil Berisha a colaborat cu firme celebre, ca Rolex, Estee Lauder, revista New You, Bloomingdales, Neiman Marcus, Graff Diamonds, Lexus, Peugeot, Lexus, Bulgari, Miss Univers, Chi de par, Con Air, Sherri Hill si GQ. Prin talent si perseverenta, el si-a cladit o cariera solida intr-o lume a concurentei si competitivitatii extreme, lumea modei americane.

 
  Alte titluri din categoria "Caleidoscop" 
 CUPRINSUL REVISTEI
 NR. 19
 

  Actualitate


  Istorie

  Cultura

  Literatura

  Spiritualitate

  Interviu

  Caleidoscop

Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising