Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
 
Balkan Story sau o poveste despre Albania anilor 90
Luiza Qerreti
 
Actualitate, NR. 19 - Octombrie 2018
 „Balkan Story”, de Vasile Mincu, este “o poveste dramatica, plina de suspans si umor, inspirata din intamplari adevarate”, dupa cum o prezinta autorul insusi. Cartea a fost lansata in ziua de 30 noiembrie, la Premium Events Ballroom, in cadrul unui eveniment care a inclus momente umoristice, concursuri si surprize.
„Subiectul aduce in atentie perioada anilor ‘90, cand, eliberati de comunism, romanii, bulgarii, macedonenii, albanezii se aruncau intr-o lume noua, unde sperau sa recupereze in graba banii, timpul si prieteniile pierdute. In acea perioada, viata in Balcani era imprevizibila si atarna de... un fir de ata. Dar in Albania nu exista nici macar ata! Eroii cartii sunt Vasile Mincu – scenarist si realizator de emisiuni de televiziune – si Adrian Bita Patrascu, cunoscut pentru umorul spontan si talentul nativ actoricesc, ambii fiind membri fondatori ai grupului umoristic „Voua”. Impreuna au trait, in Albania, aventura vietii lor, cu peripetii dramatice, dar si hilare. Se pare ca s-au nascut sub o stea norocoasa si au supravietuit, iar acum impartasesc tuturor, prin cartea „Balkan Story”, aceste peripetii”, anunta Fundatia „Voua”. Subiectul acestei carti-reportaj este simplu: el reda aventurile balcanice ale celor doi cunoscuti umoristi, Mincu si Bita Patrascu, plecati in Albania cu o camioneta plina cu papiote de ata pentru a le vinde acolo si a se intoarce bogati! Cum a decurs calatoria si sederea de cateva zile in Albania anilor ’90 constituie o poveste plina de neprevazut, cu dese momente comice, dialoguri spumoase si personaje exotice.
Evenimentul din seara de 30 noiembrie a fost intitulat „Lansare, Show & Party”, iar publicul a avut astfel ocazia sa ii cunoasca personal pe autor si pe aceia care au trait acest periplu inedit. Show-ul a fost completat prin redarea catorva pasaje din carte in stilul stand-up comedy in direct, pe scena, de catre Vasile Mincu si Adrian Bita Patrascu, precum si recitalul lui Daniel Iancu, un cunoscut interpret de haz-folk, alaturi de caricaturistul Costel Patrascan. (Luiza Qerreti)

 
  Alte titluri din categoria "Actualitate" 
 CUPRINSUL REVISTEI
 NR. 19
 

  Actualitate


  Istorie

  Cultura

  Literatura

  Spiritualitate

  Interviu

  Caleidoscop

Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising