ALAR: ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA
      Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
Prin Bucurestiul albanez


Asemeni monografiei Dorei d’Istria despre albanezii de la noi (Gli albanesi in Rumenia, Florenta, 1873), „Bucurestiul albanez” al Domnului Adrian Majuru m-a transpus instantaneu, cu un farmec de netagaduit, intr-o lume astazi disparuta. Bineinteles ca Bucurestii s-au modernizat intre timp, chiar daca aceasta modernizare este mai mult decat discutabila, si atmosfera veacului al nouasprezecelea, cu comunitatile de albanezi, armeni, greci, evrei sau macedo-romani nu mai exista decat in nostalgicele amintiri ale istoricilor, scriitorilor sau pictorilor. Evocarea ei nu poate avea, in consecinta, decat un farmec sporit.


Asemeni monografiei Dorei d'Istria despre albanezii de la noi (Gli albanesi in Rumenia, Florenta, 1873), " Prin Bucurestiul albanez" al domnului Adrian Majuru m-a transpus instantaneu, cu un farmec de netagaduit, într-o lume astazi disparuta".

Gjithashtu monografia e Dora d'Istriës për shqiptarët tek ne (Gli albanesi in Rumenia, Firence, 1873), "Nëpër Bukureshtin shqiptar“ i zotit Adrian Majuru më magjepsi menjëherë, me një magji të paparë, në një botë që sot është zhdukur ".

Radu Negrescu-Sucu


"Cartea domnului Adrian Majuru încearca sa trezeasca memoria adormita a Bucurestilor. Si sa-i învie colturi din care ne privesc tristii, nostalgicii, credinciosii si cinstitii, mîndri de neamul lor, albanezi. Cartea domnului Adrian Majuru ne reînvie strazile si mahalalele bucurestene pe care veacuri la rînd se putea auzi un orgolios, dar sobru si calm "Uni jami arnauti"! Asa, doar ca sa se stie! Si sa nu se uite!"

"Libri i zotit Adrian Majuru mundohet të zgjojë memorjen e fjetur të Bukureshtit. Dhe ti ngjallë skaje nga të cilat na vështrojnë të trishtuarit, nostaligjikët, energjikët, gumitarët, besimtarët dhe të ndershmit, krenarë për popullin e tyre, shqiptarët. Libri i zotit Adrian Majuru na ringjall në rrugët dhe lagjet bukureshtiane kur për shekuj me radhë mund të dëgjoje me krenari, por me seriozitet dhe qetësi "Unë jam arnaut"! Kështu, vetëm që të dihet! Dhe të mos harrohet!"

Elena Siupiur

  Alte titluri Editura Privirea


O ANTOLOGIE A POEZIEI ALBANEZE
Luan Topciu, Renata Melonashi-Topciu
Povestiri de la lacul albastru
MITRUSH KUTELI - traducere de Renata si Luan Topciu

Drumul sperantei
Marius Dobrescu

Ne va uni iubirea
Oana Manolescu
Comoara lui Mitana
Marius Dobrescu
Pacea din noi
Oana Manolescu

 
 
 
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising