ALAR: ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA
      Home : Arhiva revistei Drita / Prietenul Albanezului : Contact
HOME CINE SUNTEM COMUNITATE REVISTA DRITA GRUPUL SERENADA EDITURA PRIVIREA JURIDIC CONTACT
 
Pacea din noiAcestea sunt paginile editorialelor pe care le-am semnat ca director al revistei culturale a Asociatia Liga Albanezilor din Romania (ALAR), „Prietenul albanezului” – „Miku i shkiptarit” de la aparitia sa in luna noiembrie 2001 si februarie 2006 inclusiv. Am ales teme diverse, cu sau fara legatura cu subiectele tratate in continuare in revista, cu sau fara legatura cu evenimentele istorice sau culturale ale lunii respective.

In speranta ca revista este citita si de tineri, multe dintre temele abordate sunt cu nuanta educativ-didactica, altele incearca sa linisteasca si sa dea incredere celor ce trec prin zile triste, altele sunt scrise pentru o mai completa informare a celor ce le lectureaza. Dar toate au fost scrise din suflet si cu dorinta de a le reaseza, de asemenea, in sufletul cititorului.

Cu exceptia poeziilor: „Cum stiu femeile” (Arhip Cibotaru), „Mai este o judecata” (Traian Dorz), „De poti” (R. Kipling), restul poeziilor ce intovarasesc textele, imi apartin (publicate in volumul de versuri „Ne va uni iubirea”, Oana Manolescu, editura Privirea 2005). Textele, pe care am operat unele mici modificari si adaugiri fata de editorialele publicate, au fost preluate din revista, unde au fost traduse in limba albaneza de catre dr. Ardian Kyçyku si de d-na Ledia Musat. Fotografiile provin in majoritate din arhiva ALAR. Asociatia Liga Albanezilor din Romania impreuna cu mine daruim aceasta serie de articole intrunite intr-o singura carte cu speranta ca volumul va folosi celui caruia i le-am adresat, indiferent de etnie: OMUL.

Prof. Oana Manolescu

  Alte titluri Editura Privirea


O ANTOLOGIE A POEZIEI ALBANEZE
Luan Topciu, Renata Melonashi-Topciu
Povestiri de la lacul albastru
MITRUSH KUTELI - traducere de Renata si Luan Topciu


Drumul sperantei
Marius Dobrescu
Ne va uni iubirea
Oana Manolescu
Comoara lui Mitana
Marius Dobrescu

 
 
 
| HOME | CINE SUNTEM | COMUNITATE | PRIETENUL ALBANEZULUI | GRUPUL SERENADA | EDITURA PRIVIREA | JURIDIC | CONTACT |

© 2006-2018
ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA.
by Anadeea Advertising